Oprichters

Eduardo en Maybee, eigenaar 'Nuestra Casita'

 

Mijn naam is Eduardo Arce Hernández, ben 34 jaar oud en ben geboren in dit hoekje van de wereld wat Ayacucho wordt genoemd en zich in Peru bevindt. Ik ben sociaal werker en kunstenaar en tegenwoordig werk ik als leraar in deze stad met zijn mooie blauwe lucht.

 

Mijn echtegenote heet Maybee Astudillo Quintanilla, beiden werken we op dezelfde middelbare school ¨San Juan Bosco¨, waar we elkaar hebben leren kennen. Zij werkt er op de financiële administratie en ik als leraar.

 

Vier jaar geleden zijn we getrouwd en we werden gezegend met 2 lieve kleintjes (Rafael die 3 ½ jaar oud is en Paola die bijna 2 is).

 

Een punt wat ons huwelijk nog sterker maakt is dat we besloten hebben om te gaan werken aan het verbeteren van de levensomstandigheden van veel arme kinderen uit ons land, kinderen die geen geschikte plek hebben om zich te ontwikkelen.
Daarom hebben we de benedenverdieping van ons huis bestemd voor een kinderopvang, waardoor we deze kinderen en hun gezinnen kunnen helpen.

 

Ria en Gerrit Nijland, medeoprichters van 'Nuestra Casita'

 

Wij zijn Ria en Gerrit Nijland en wonen sinds februari 2007 in Ayacucho, een stad in het zuidelijk Andes-gebergte van Peru.
Het is de tweede keer dat we in dit mooie Zuid-Amerikaanse land wonen, van 1984 tot 1992 hebben we in het noorden gewoond.
Gerrit is nu als docent werkzaam aan het Seminario Evangélico de Los Andes en Ria zet zich op verschillende manieren in voor het Seminario en het welzijn van de studenten.

Samen met Eduardo en Maybee zijn we de oprichters van de kinder-opvang ¨Nuestra Casita¨.
Via ¨Nuestra Casita¨ willen we ons inzetten voor de kansloze kinderen van Ayacucho, die door alleenstaande jonge moeders opgevoed moeten worden.
¨Nuestra Casita¨ is een veilige plek voor de kinderen.
Tegelijkertijd begeleiden we de moeders om een doel te bereiken (b.v. het afronden van hun studie of een betere werkplek vinden), waardoor de toekomst van moeders en kinderen kunnen veranderen.